Αχαρνές
+C

Μεγ.: +12°

Ελάχ.: +

Κυρ, 22.02.2015

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ομιλία για γονείς από τον Δρ. Αλέξη Μορντώ στο Σχολείο ΩΘΗΣΗ

Το Σχολείο ΩΘΗΣΗ διοργανώνει και φέτος μία ομιλία από διακεκριμένους επιστήμονες στον κλάδο της ψυχικής υγείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Αυτή τη χρονιά έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 να έλθει στο χώρο του Σχολείου ως επίσημος προσκεκλημένος του Τμήματος Σχολικής Ψυχολογίας, ο Δρ. Αλέξης Μορντώ, Κλινικός Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπευτής για
να μιλήσει στους γονείς για το καίριο θέμα της χρήσης ορίων στη διαπαιδαγώγηση.



ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ: ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ώρα: 11:00 - 13:00



Προσκεκλημένος ομιλητής:
O Αλέξης Μορντώ είναι κλινικός ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής. Είναι διδάκτορας κλινικής ψυχολογίας του University of Denver και κάτοχος μεταδιδακτορικού διπλώματος κλινικής ψυχολογίας παιδιών και εφήβων τoυ McLean Hospital - Harvard Medical School. Εργάζεται ιδιωτικά σαν ψυχοθεραπευτής με εφήβους, ενήλικους, ζευγάρια και οικογένειες. Συντονίζει εκπαιδευτικά προγράμματα για ψυχοθεραπευτές σε συνεργασία με την  International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy. Τέλος, διδάσκει κλινική ψυχολογία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα κλινικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περιγραφή:

Η σωστή και αποτελεσματική τοποθέτηση ορίων αποτελεί μίας από τις σημαντικότερες βάσεις για την ανάπτυξη μιας λειτουργικής σχέσης γονέων και παιδιών. Πολλοί γονείς δυσκολεύονται να βρουν μία σωστή ισορροπία σε αυτόν το τομέα και γίνονται είτε αυταρχικοί, είτε υπερβολικά ανεκτικοί ή και τα δύο ταυτόχρονα. Η προσέγγιση αυτή οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα στη σχέση γονιών και παιδιών τα οποία συνήθως κορυφώνονται στην εφηβεία.

Χρησιμοποιώντας πρακτικά παραδείγματα, η παρουσίαση θα εστιάσει στους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να θέσουν αποτελεσματικά όρια με τα παιδιά τους, αποφεύγοντας τον αντιπαραγωγικό θυμό και τις χρόνιες διαμάχες. Θα εξεταστεί πως η σωστή οριοθέτηση συμβαδίζει χέρι-χέρι με την ενθάρρυνση της αυτονομίας του παιδιού και συντελεί στην ανάπτυξη μίας δομημένης και ισορροπημένης προσωπικότητας. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ομιλία ανοιχτή για το κοινό.

Πληροφορίες / Κρατήσεις θέσεων: 2108144137-8