Αχαρνές
+C

Μεγ.: +12°

Ελάχ.: +

Κυρ, 22.02.2015

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα "Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου" από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Δείτε όλη την ομιλία

Την Πέμπτη 14/5/2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της πόλης μας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Ημερίδα με θέμα «Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου».

Η Ημερίδα έγινε σε συνεργασία του του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με το Δήμου Αχαρνών, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αχαρνών, της Τράπεζας Αίματος «Δέντρο Ζωής»,  

Η ημερίδα απευθυνόταν σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ενώ συμμετείχαν και εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υπηρεσίας.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αυτής, ήταν : 

· Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
· Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.
· Διαδικτυακές Απειλές και μέτρα προστασίας.
· Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης.
· Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος ήταν η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID, παράλληλα με τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, έρευνα και καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Την Ημερίδα χαιρέτησαν : 
  • με μήνυμά του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κασσαβός 
  • ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού και Θρακομακεδόνων, κ. Αναστάσιος Χίος, ο οποίος δώρισε ένα αναμνηστικό αντίγραφο του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών
  • η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αχαρνών κα Γιώτα Γιαννάκου, η οποία εκ μέρους του Δ.Σ. δώρισε τόσο στον Υποστράτηγο όσο και στις δύο Αξιωματικούς της Υπηρεσίας το έμβλημα της Ένωσης 
  • ο Πρόεδρος της Τράπεζας Αίματος «Δέντρο Ζωής» κ. Βασίλης Σκαραμαγκάς, ο οποίος εκ μέρους του Δ.Σ. απένειμε τιμητική πλακέτα στην Υπηρεσία για το κοινωνικό της έργο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Δέδες, ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Οικονόμου, ο Πολιτευτής με το Ποτάμι, κ. Χατζηστρακόσιας, ο κ. Χάρης Δαμάσκος, Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Σμέρος, ο Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Κορδολαίμης, Δ/ντης Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ο κ. Χουζούρης Ιωάννης, Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και ο κ. Δόσκαρης, Υποδιοικητής Στρατοπέδου Καποτά. Από τη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) στο Τατόι παρευρέθηκε ο Επισμηναγός (ΔΑΕ) Χρήστου Ιορδάνης, και οι Ανθυπασπιστές (ΔΑΕ) κ. Παπαπολυχρονίου Γεώργιος και κ. Λαζαρίδης Μιχάλης. Επίσης παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ελένη Σαχσανίδη, και Θεόδωρος Συρινίδης, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κα Μαρία Ναυροζίδου, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αχαρνών κ.κ. Κώστας Καρυδάκης και Γεωργία Ευθυμιάδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος. Επιπλέον, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο κ. Δημήτρης Γκαρμπάρ από το διπλωματικό σώμα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Παράρτημα Αχαρνών) κ Καζανάς, η Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Παράρτημα Καπανδριτίου) και Δ/ντρια ΙΕΚ Αγίου Στεφάνου, κα Αγγελική Ταράτσα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κατά της Εγκληματικότητας και των Ναρκωτικών Δήμου Αχαρνών, κ. Γιώργος Κουλογιάννης και Εκπρόσωποι του Κέντρου Πρόληψης Διέξοδος κα Ιωάννου και ο κ. Τρανταφύλλου.

Τέλος στην Ημερίδα παρευρέθησαν η Διευθύντρια του σχολείου μας κα Αλεξάνδρα Μελίστα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας κ. Νίκος Κώτσιος, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας κ. Γεράσιμος Θεοτοκάτος και πολλοί μαθητές του σχολείου μας.







ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ