Αχαρνές
+C

Μεγ.: +12°

Ελάχ.: +

Κυρ, 22.02.2015

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η Θεατρική ομάδα της Μονάδας Απεξάρτησης "18 ΑΝΩ" στον Δήμο Αχαρνών

Η θεατρική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών παρουσιάζει το έργο του Μαξ Φρις: "Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές" το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών (είσοδος ελεύθερη).

Το θέατρο συγκαταλέγεται στις θεραπευτικές τεχνικές και η θεατρική ομάδα από το 1989 δίνει έντονο παρόν εκπροσωπώντας το 18 ΑΝΩ σε Πανεπιστήμια και Δήμους. Η συγκεκριμένη θεατρική ομάδα αποτελείται από θεραπευόμενους και καταπιάνεται με θεμελιώδη ζητήματα όπως: η ποιότητα ζωής, ο αγώνας, η ρήξη με κάθε τι που αποσκοπεί στον φόβο και τον αφανισμό, τον εφησυχασμό, τις ανατροπές στη ζωή. Ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με την απεξάρτηση από ουσίες και κατ’ επέκταση με οτιδήποτε είναι ψεύτικο, βρώμικο και σαθρό.

Η παράσταση λειτουργεί θεραπευτικά, στοχεύοντας στην απόκτηση θετικής εικόνας για τον εαυτό και τους άλλους. Βοηθά στην επικοινωνία, δημιουργεί, διασκεδάζει. 

Αφυπνίζει τους ίδιους και τους θεατές Μετά το πέρας της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με ολιγόλεπτες εισηγήσεις θεραπευτών της Μονάδας, με συντονιστή τον Δ/ντή Ψυχίατρο, κ. Αλέξανδρο Κυρούση.

Στόχος της συζήτησης είναι η ανάπτυξη θεμάτων που αφορούν στην τοξικοεξάρτηση, σύμφωνα με τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις απορίες των παρευρισκόμενων.



Λίγα λόγια για την παράσταση "Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές" του Μαξ Φρις

Η ησυχία της πόλης ταράζεται από καθημερινούς εμπρησμούς δημοσίων κτιρίων, εστιατορίων, τσίρκων κ.α. Κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος των εμπρηστών που κινούνται στην πόλη ως γυρολόγοι. Η διασκευή του έργου πραγματοποιήθηκε από τη θεατρική ομάδα μέσω θεραπευτικών διαδικασιών. Ένα έργο επίκαιρο, με έντονο προβληματισμό. Καυτηριάζει την παθητική στάση κάθε αστού, που αρνείται να αλλάξει τις πεποιθήσεις του για τη ζωή, φοβούμενος μήπως χάσει τη βόλεψή του


Σκηνοθεσία – συντονισμός: Παναγιώτης Ζαγανιάρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Ραμπαούνη
Κοστούμια: Βάσω Τσουμελέα
Κίνηση: Γιάννης Γιουβανάκης
Video projections: Ιωάννα Τσουκαλά
Μουσική: Χρυσοβαλάντης Σωτηρίου (valkristo)
Βοηθός συντονίστρια: Σταυρούλα Βιδάλη
Υποστηρικτές διοργάνωσης: Δήμητρα Πανταζοπούλου, Σπύρος Κονιδάρης


Η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής είναι μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες μονάδες απεξάρτησης στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει ένα μεγάλο δίκτυο υπηρεσιών που καλύπτει ανάγκες των ουσιοεξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους.