Αχαρνές
+C

Μεγ.: +12°

Ελάχ.: +

Κυρ, 22.02.2015

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Πρόγραμμα Υποστήριξης της Οικογένειας από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Αχαρνών «Διέξοδος» (Ομάδα Γονέων & Εφήβων)


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Αχαρνών «Διέξοδος» ενημερώνει ότι, στα πλαίσια του Προγράμματος Υποστήριξης της Οικογένειας, πρόκειται να υλοποιήσει μία Ομάδα Γονέων 6 δίωρων συναντήσεων με γονείς παιδιών Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης .

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Κέντρου και ημέρα Πέμπτη κατά τις εξής ημερομηνίες: 15, 22, 29 Οκτωβρίου και 12, 19, 26 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 – 19:00.

Τα θέματα που θα διαπραγματευτούμε αναφέρονται στην ενεργητική ακρόαση, στην επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, στα συναισθήματα, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, στις συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια, στις εξαρτήσεις, στις αιτίες που οδηγούν στην χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και γενικότερα σε προβληματισμούς, σκέψεις, αγωνίες και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στην καθημερινή συνδιαλλαγή με τα παιδιά τους.

Η σωστή διαχείριση των παραπάνω αποτελεί προστατευτικό προληπτικό παράγοντα για την αποτροπή εκδήλωσης παρεκκλινουσών συμπεριφορών, όπως η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.

Παράλληλα η « ΔΙΕΞΟΔΟΣ» φέτος θα πραγματοποιήσει Ομάδα Εφήβων, μέλη της οποίας θα είναι τα παιδιά των συμμετεχόντων γονέων στο Πρόγραμμα, ηλικίας 14-17 ετών.

Η ημέρα και ώρα διεξαγωγής της Ομάδας Εφήβων είναι Σάββατο, ώρα 14.30-16.00 και θα υλοποιηθεί κατά τις εξής ημερομηνίες: 17, 24, 31 Οκτωβρίου και 14, 21, 28 Νοεμβρίου.

Το εκπαιδευτικό υλικό στο οποίο θα βασιστεί η ψυχοεκπαίδευση των εφήβων είναι το «Συζητήσεις Εφήβων – Ψυχική Υγεία, Διαπροσωπικές Σχέσεις», είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και διαπραγματεύεται ενδεικτικά θέματα όπως: φιλία, αναπτυξιακές - συναισθηματικές αλλαγές στην εφηβεία, επικοινωνία με τους γονείς, εξαρτήσεις κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη συντονίστρια του Προγράμματος κ. Ιωάννου Γιάννα, Ψυχολόγο στο τηλέφωνο του Κέντρου: 210-2409015 καθημερινά από τις 09.00-14.30.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων και για τις δύο ομάδες είναι 15 άτομα. Οι Δηλώσεις Συμμετοχής για τους γονείς και τα παιδιά τους θα γίνουν δεκτές ως και την Πέμπτη 08 Οκτωβρίου 2015. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης στο τέλος των Ομάδων.

 Διαβάστε την ανακοίνωση