Αχαρνές
+C

Μεγ.: +12°

Ελάχ.: +

Κυρ, 22.02.2015

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ανθρωπιστική βοήθεια με είδη διατροφής και υγιεινής για τους πρόσφυγες


ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ


ΘΕΜΑ: Ανθρωπιστική βοήθεια με είδη διατροφής και υγιεινής για τους πρόσφυγες

Αγαπητά μας μέλη ,

Το έργο της Ένωσης Γονέων όλα αυτά τα χρόνια τόσο στα Εκπαιδευτικά όσο και στα Οικονομικά-Κοινωνικά θέματα που έχουν προκληθεί από την οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας επί σειρά ετών είναι γνωστό.

Ο ρόλος της Ένωσης είναι πολλαπλός και εκτός όλων των άλλων οφείλει να «αφουγκράζεται» την κοινωνία και κάθε φορά που αντιλαμβάνεται τα προβλήματα, να προσπαθεί με κοινωνική ευαισθησία, με τις δυνάμεις που της αναλογούν να συμβάλλει, είτε στην επίλυση είτε στην προσωρινή αντιμετώπιση τους.

Τη δεδομένη στιγμή, το σοβαρότατο πρόβλημα με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα, ψάχνοντας για άσυλο σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα, είναι γεγονός. 

Η «πολιτισμένη Ευρώπη» τους έχει εγκλωβίσει στη χώρα μας που την έχει καταδικάσει, σε οικονομικό και όχι μόνο στραγγαλισμό ο οποίος έχει δημιουργήσει πολύ δύσκολες καταστάσεις για την επιβίωση των ίδιων των Ελλήνων, πόσο μάλλον τώρα, με τον ερχομό όλων αυτών των ανθρώπων από άλλες χώρες. 

Παρά ταύτα, οι Έλληνες έχοντας ζήσει την προσφυγιά και την μετανάστευση, δεν μπορούν να μην αντιληφθούν - κατανοήσουν το πώς βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι τον βίαιο ξεριζωμό από την πατρίδα τους.

Εξάλλου πάντα οι Έλληνες στην διάρκεια της ιστορία τους έδειχναν τον πολιτισμό και το μεγαλείο της ψυχής τους.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων καλεί τους Συλλόγους Γονέων, τους αντιπροσώπους της (με την βοήθεια των Διευθυντών ανά σχολική μονάδα), καθώς και κάθε πολίτη που μπορεί, να συμμετέχουν δυναμικά στην προσπάθεια ανακούφισης αυτών των συνανθρώπων μας συγκεντρώνοντας μόνο τα συγκεκριμένα είδη που βρίσκονται στην επόμενη σελίδα.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο γραφείο της Ένωσης, Μητρομάρα 24, την Κυριακή 10/4 από 11:00 πμ έως 3:00 μμ και Δευτέρα 11/4 από 5:00 μμ έως 9:00 μμ





Προσοχή: τα είδη αυτά, θα πρέπει να ομαδοποιηθούν ανά κατηγορία και να τα τοποθετούν σε κλειστά χαρτόκουτα. 

Το προσφυγικό πρόβλημα μπορεί να λυθεί ριζικά με ένα και μοναδικό τρόπο ….να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι στις χώρες του κόσμου …όπου η Ευρώπη και οι ισχυροί του κόσμου οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες με γνώμονα αξίες όπως η ισότητα, η δημοκρατία, η ειρήνη η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή.