Αχαρνές
+C

Μεγ.: +12°

Ελάχ.: +

Κυρ, 22.02.2015

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Μαθήματα STEM στη Θεσσαλονίκη


Μαθήματα STEM στη Θεσσαλονίκη: 
βγάλτε τα κινητά σας τηλέφωνα να γράψετε διαγώνισμα…
 
Μπορούν δραστηριότητες STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) να βοηθήσουν τους μαθητές να κατανοήσουν τις έννοιες της Φυσικής;
Μπορούν κινητά τηλέφωνα, ρομποτικές διατάξεις, arduino και η σύγχρονη τεχνολογία να ενταχθούν αποτελεσματικά στη διδασκαλία της Φυσικής;
Είναι δυνατόν το συχνά ανιαρό μάθημα της Φυσικής να γίνει απολαυστικό για τους μαθητές;
Προκειμένου να απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών θα πραγματοποιήσει πιλοτικά από τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη μαθήματα STEM για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου.
Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα 10 τρίωρων μαθημάτων οι μαθητές θα διερευνήσουν τις έννοιες της Φυσικής με έναν τρόπο πρωτότυπο, ελκυστικό και διασκεδαστικό. Μέσα από πρωτότυπες διδακτικές διαδρομές οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν μέσω της τεχνολογίας τις έννοιες της Φυσικής, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τα παραπάνω τεχνολογικά εργαλεία για να εισάγει τους μαθητές στις έννοιες της Φυσικής και την πειραματική μεθοδολογία. 
Η παραπάνω δραστηριότητα αποτελεί  παράλληλα μια ειρηνική διαμαρτυρία της ΕΕΦ για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής και ιδιαίτερα του εργαστηριακού της χαρακτήρα. Είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση της ΕΕΦ για τον τρόπο διδασκαλίας της Φυσικής μέσω STEM και ταυτόχρονα μια υπενθύμιση προς την πολιτεία, ότι η Φυσική και οι Φυσικοί δεν μπορεί να απουσιάζουν από οποιαδήποτε εισαγωγή μαθήματος STEM στη μέση εκπαίδευση.