Αχαρνές
+C

Μεγ.: +12°

Ελάχ.: +

Κυρ, 22.02.2015

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Δελτίο Τύπου

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

1ου ΓΕΛ Αχαρνών


Προς: Δήμο Αχαρνών
Κοιν: Διευθυντή 1ου ΓΕΛ,  
         Ένωση Συλλόγων Γον & Κηδ. Αχαρνών,
         Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής 

Δελτίο Τύπου

            Έπειτα από αρκετές προσπάθειες να ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε αρμόδιους για την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα των οποίων είμαστε τόσο θεατές όσο και θύματα, ως γονείς, θέλουμε να δηλώσουμε την απογοήτευσή μας για την αρνητική στάση του Δημάρχου να μας δεχθεί σαν σύλλογο γονέων και κηδεμόνων αλλά και σαν σχολείο παρά το αίτημά μας εδώ και μήνες (Αρ.Πρωτ. 18459 / 22-3-17 ).

            Σημειώνουμε την αγανάκτησή μας για την συνολική στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στο θέμα αυτό που μαστίζει την περιοχή μας. Διαπιστώνουμε ότι αντιμετωπίζεται με προχειρότητα αφού δεν κάλεσαν στο τοπικό συμβούλιο με θέμα την εγκληματικότητα, αυτούς που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, όπως το σχολείο μας, ούτε ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ούτε ως σχολείο (διευθυντής, σύλλογος καθηγητών). Παρατηρούμε ότι για ακόμη μια φορά γίνονται όλα βιαστικά δίνοντας ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας στους συλλογους ώστε οργανωμένοι με ψηφίσματα να βρεθούν σε μια τόσο σημαντική συνεδρίαση. Τέλος πέρα από ευχολόγια και ιδεολογήματα που ακούστηκαν δεν υπήρχε ουσιαστική απόφαση για το επόμενο χρονικό διάστημα ενώ ανακοινώθηκε ότι κάποιοι θα αναλάβουν να μας πληροφορήσουν εν καιρώ πως θα αντιδράσουμε...κάπως...κάπου...κάποτε.

            Έχουμε λοιπόν ένα δήμο που αρέσκεται να παραπέμπει το θέμα στις καλένδες και δεν έχει καμία διάθεση ούτε να το αναδείξει, ούτε πολύ περισσότερο να βάλει το δάκτυλο στην πληγή ώστε γίνει μια ουσιαστική παρέμβαση που θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής τόσο της σχολικής μας κοινότητας όσο και ολόκληρης της πόλης μας.

            Εμείς ως ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ δεν είμαστε διατεθιμένοι να περιμένουμε άλλο ανεχόμενοι την κατάσταση αυτή γιατί θεωρούμε πως ανοχή σημαίνει συνενοχή.

           
Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 1ου ΓΕΛ Αχαρνών