Αχαρνές
+C

Μεγ.: +12°

Ελάχ.: +

Κυρ, 22.02.2015

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Ένωση Γονέων Αχαρνών: η διανομή τεχνολογικού εξοπλισμού είναι επιβεβλημένη σε όλους τους μαθητές της χώρας χωρίς εξαιρέσεις

                                    Αχαρνές, 9 / 4 / 2020


Κολοκοτρώνη & Μητρομάρα 24
13671 ΑΧΑΡΝΕΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κρίσιμη και πρωτόγνωρη κατάσταση που περνά η χώρα μας, και όχι μόνο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού (εγκλεισμός στο σπίτι, κλειστά σχολεία, κλειστά καταστήματα, τηλεκπαίδευση, τηλεργασία κλπ), η γιγάντωση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία εδώ και μια δεκαετία λόγω μνημονίων (ανεργία, μειωμένη εργασία, χαμηλό μισθολόγιο κλπ) ήρθαν να αναδείξουν, ακόμη περισσότερο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες σε επίπεδο βιωσιμότητας αλλά και λειτουργικότητας.

Η ανάγκη της ασύγχρονης και σύγχρονης εκπαίδευσης από το σπίτι απαιτεί ηλεκτρονικό εξοπλισμό και χρήση διαδικτύου τα οποία δυστυχώς στερείται μεγάλη μερίδα της μαθητικής κοινότητας.
Με την υπ’ Αρ. Πρωτ.: Φ.478.6/74/43904/Α2 επιστολή, στις 7/4/2020 με θέμα «Υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών», το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλούσε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, να υποδείξουν τους μαθητές που χρειάζονται τεχνολογικό εξοπλισμό (laptop και tablet) προκειμένου να παρακολουθήσουν την ασύγχρονη και σύγχρονη εκπαίδευση.
Η Ένωση Γονέων Αχαρνών τάχθηκε από την αρχή υπέρ αυτής της πρόθεσης παροχής τεχνολογικού εξοπλισμού του Υπουργείου στα σχολεία, καθώς η διανομή τέτοιου εξοπλισμού θεωρήσαμε ότι είναι επιβεβλημένη σε όλους τους μαθητές της χώρας χωρίς εξαιρέσεις και με βάση αυτό έπρεπε να λειτουργήσει η κυβέρνηση.
Σε επικοινωνία που είχαμε με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και Δ/ντές Σχολικών Μονάδων τονίσαμε από την πρώτη στιγμή την ανάγκη της καθολικής κάλυψης με τεχνολογικό εξοπλισμό όλων των μαθητών διότι:

1ον οι Δ/ντες δεν μπορούν να γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες του κάθε μαθητή, για πολλούς και διάφορους λόγους (προσωπικά δεδομένα)

2ον Παιδαγωγικά και ηθικά δεν είναι ώρα να κάνουμε διαχωρισμούς ούτε να αποκλείσουμε οποιοδήποτε μαθητή από αυτό το δικαίωμα εκτός και αν κάποιος δηλώσει ότι δεν το χρειάζεται.

Σήμερα με την υπ’ Αρ. Πρωτ.: Φ.478.6/75/44420/Α2 επιστολή του, με θέμα «Διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών», το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνει ότι, «Η καταγραφή́ αναγκών εξοπλισμού́ φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών / συσκευών αφορά́ αποκλειστικά́ και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)».

Ολόκληρη η σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς) βιώνει τον ΕΜΠΑΙΓΜΟ του Υπουργείου.




Σεβόμενοι το Θεσμικό μας ρόλο, κρατήσαμε υπεύθυνη στάση και λυπούμαστε πραγματικά για την ανυπαρξία σχεδιασμού ολόκληρης της προσπάθειας και που σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή το Υπουργείο παραπλανά ολόκληρη την Εκπαιδευτική Κοινότητα, παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια σε βάρος της.




Με Εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ελένη Μότσια
Κυριακή Ασλανίδη
Πρόεδρος
Γεν. Γραμματέας